Járj Isten Útján!

Járj Isten útján!

„Taníts engem utaidra, Uram, hogy igazságod szerint járjak, és teljes szívvel féljem nevedet.” (Zsolt.86,11.)

Ha hallgatunk Isten hangjára, és az Ő útján járunk, ha az Ő szolgálata mellett döntünk, akkor elkerülhetjük a Vele való hosszú birkózást. A bölcsesség azt mondja, hagyjuk Istent, hogy azt tegye velünk, amit akar, így nem kell állandóan ugyanazt a „hegyet” kerülgetnünk (lásd 5Móz. 2,3.). Találkoztam olyan emberekkel, akik ugyanazokkal az akadályokkal és problémákkal bajlódtak már húsz vagy harminc éve. Ha egyszerűen engedelmeskedtek volna Istennek már az elején, már rég továbbléphettek volna.

Hnem számít, mennyire érezzük jól magunkat azon a helyen, ahol Isten megtalál, Ő nem fog minket otthagyni, nem hagyja, hogy stagnáljunk. Új helyekre akar vinni, és új leckéket akar tanítani. Azt akarja, hogy tele legyünk élettel, növekedéssel, töltsenek be az Ő céljai és tervei.

Isten azt mondta nekünk: „Ha nem figyelsz Rám, figyelmen kívül hagysz, és nem reagálsz a feddésemre, rád fogok kiabálni. Próbálok segíteni, de ha süket fülekre találok, pánikszerűen fogsz hozzám jönni, mikor bajba kerülsz.” (lásd: Péld.1,24-28.). Isten irgalmas és hosszútűrő, de eljön a pont, mikor muszáj felismernünk, hogy egyszerűen engedelmeskednünk kell neki. Minél előbb elkezdünk engedelmeskedni és Isten útján járni, annál előbb léphetünk tovább az életünkben, és haladhatunk Isten jó terveiben.


Isten szava ma hozzád: Imádkozz, engedelmeskedj, és ne késlekedj!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon