Jellemünk igazi próbái

Jellemünk igazi próbái

Az állhatatosság a kipróbáltságot, a kipróbáltság a reménységet (munkálja ki). —Róm. 5:4

A jellemünket az mutatja meg a legpontosabban, amit akkor teszünk, amikor senki sem figyel. Egyik fontos kulcs ahhoz, hogy Istennel szoros, bensőséges kapcsolatban élj az, hogy erős jellemű ember legyél, mert ha felismered, hogy Isten veled van minden nap minden percében – akkor Neki tetsző módon fogsz élni, függetlenül attól, hogy mások figyelnek-e vagy sem.

Sokan helyesen cselekszenek, amikor valaki – egy vezető, egy munkáltató, egy befolyásos személy – figyeli őket, de a könnyebb utat választják, amikor senki más nem látja őket, csak Isten. Keresztényként így kellene gondolkoznunk: “Helyesen fogok cselekedni, egyszerűen azért, mert az Úrnak akarok tetszeni”.

A jellem akkor is megmutatkozik, amikor helyesen cselekszünk másokkal, még akkor is, ha mi ezt másoktól nem tapasztaltuk még meg. Jézus bemutatta ezt számunkra – amikor “szidalmazták és sértegették, ő nem szidalmazott és nem sértegetett viszonzásul” (1Pét. 2:23). Követhetjük Jézus példáját azzal, hogy jól bánunk valakivel, aki nem bánik jól velünk, hogy megáldunk valakit, aki nem áld meg minket, hogy szeretjük azokat az embereket, akik nem feltétlenül szeretnek minket. Ezeket a dolgokat Jézus megtette, és ha olyanok akarunk lenni, mint Ő, akkor nekünk is ezeket kell választanunk.


A jellemünket az mutatja meg, milyen mértékben cselekszünk helyesen, még akkor is, ha nem akarunk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon