Jézus a Békesség hercege számodra

Jézus a Békesség hercege számodra

Békességet hagyok nektek: az én békességemet adom nektek; de nem úgy adom nektek, ahogyan a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen. —Ján. 14:27

Mikor stresszelünk, általában próbáljuk eltüntetni a dolgokat, melyek a problémáinkat okozzák. A stressz forrását azonban igazából nem a nehézségeink, körülményeink és helyzetünk jelentik. A stressz akkor jön, mikor a világ nézőpontjából közelítünk a problémákhoz, és nem a Jézus Krisztusba, a Békesség hercegébe vetett hit nézőpontjából.

Jézus vére hozta el nekünk a békét. A békesség egy ajándék Tőle, de hajlandónak kell lennünk arra, hogy megváltoztassuk az életszemléletünket.. Nem szoronghatunk, nem lehet frusztrált, keserű, viszálykodó és sértő vagy merev, törvénykező hozzáállásunk, mert így nem élvezhetjük Isten békességét. Bár mindig lesznek gondok, melyekkel meg kell küzdenünk, velünk lehet Jézus békessége, mert Ő legyőzte a világot, és megfosztotta erejétől, hogy ártson nekünk (Ján. 16:33). Itt hagyta nekünk az erőt, hogy “ne nyugtalankodjék a ti szívetek, ne is csüggedjen”! A békesség elérhető; csak döntened kell mellette!

A Békesség Hercege, Jézus, Aki ott él azokban, akik befogadták Őt, tudja és felfedi előttünk, milyen cselekedetek vezetnek el minket a békességre, minden helyzetben.

Abszolút lenyűgöző mit érhetünk el Krisztusban, ha egy napot az Ő békéjében élünk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon