Jézus nevében rejlő hatalmas erő

Jézus nevében rejlő hatalmas erő

„Ezért fel is magasztalta őt Isten mindenek fölé, és azt a nevet adományozta neki, amely minden névnél nagyobb, hogy Jézus nevére minden térd meghajoljon, mennyeieké, földieké és földalattiaké.” Fil 2:9-11

Sok embernek – keresztényeket is beleértve – fogalma sincs arról, milyen hatalmas erő van Jézus nevében.

Gondolkodtál már a nevek fontosságán? Az ember neve jelzi, jellemzi a karakterét, és elkülöníti őt másoktól. Ha valakit néven szólítunk, kijelentünk róla valamit.

Ugyanígy, amikor Jézus nevét kimondjuk, nem pusztán csak egy nevet mondunk ki. Megvallunk egy nevet, ami erőt testesít meg – nem emberi erőt, hanem Isten erejét és hatalmát. (Kol 2:9-10)

Amikor kimondjuk ezt a nevet, leírjuk magát a személyt. Jézus azt jelenti „Szabadító”, az alapján nevezzük, amit tesz értünk – megszabadít a bűneinkből, a bukásainkból, a körülményeinkből, amik nem egyeznek az Ő akaratával (lásd Mt 1:21).

Sokan szeretnék megtapasztalni a szellemi erőt, de nem értik, hogy ehhez hittel kell kimondaniuk Jézus nevét. Ez a csodálatos név azoknak adatott, akik hisznek. Mint Isten gyermeke, mától hittel mondd ki a nevét!


Ima

Istenem, Atyám, az életemben levő minden körülmény felett megvallom Jézus nevét hitben. Köszönöm a Fiad szabadító erejét!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon