Jézus tökéletes számodra

Jézus tökéletes számodra

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. 1 Ján. 1:9

A perfekcionizmus a “kellene” és “kell” zsarnokságával működik. Ez az az állandó, kínzó érzés, hogy soha nem lehetünk elég jók. Olyan dolgokat gondolunk például, hogy jobban kellene imádkoznom, többet kellene olvasnom a Bibliát, és kedvesebbnek kellene lennem. Ösztönösen szeretnénk Istennek tetszőek lenni, és mélyen félünk attól, hogy nem vagyunk azok. Ennek következtében azt hisszük, hogy Isten csalódott bennünk, mert nem felelünk meg.

Pedig az Istenhez vezető út nem a tökéletesség. Néhány ember a tömegben megkérdezte, mit kell tenniük ahhoz, hogy tetszenek Istennek, és Jézus azt a választ adta: “Higgyetek abban, akit Ő küldött…” (János 6:29). Isten mindennél jobban akarja, hogy bízzunk Benne, és higgyünk az Igéjének. Abbahagyhatod a tökéletesség eléréséért való küzdelmet, és hálás lehetsz, hogy Jézus miatt igaz vagy Isten előtt. Nem kell megvenned vagy kiérdemelned Isten szeretetét. Nem eladó – ingyen van!


Hálaadó ima

Atyám, segíts felismerni, hogy nem kell kiérdemelnem a szeretetedet vagy a tetszésedet. Köszönöm Neked, hogy elfogadható vagyok a szemedben, mert Jézus áldozata megadta nekem a Te igazságodat. Ma úgy fogom élni az életemet, hogy Neked tetszen, nem azért, mert ki kell érdemelnem a szeretetedet, hanem azért, mert az én szeretetemet akarom kimutatni irántad.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon