Isten jó dolgokat tartogat számodra

Isten jó dolgokat tartogat számodra

Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? Róm. 8:32

Úgy tűnik, néhány embernek az az elképzelése, hogy ahhoz, hogy keresztény legyen, fel kell adnia mindent, amit élvez, ez azonban nem igaz. Isten a szeretet, Ő jó, és azt akarja, hogy élvezzük a jó dolgokat. A Biblia azt mondja, hogy Isten mindent bőségesen megad nekünk, hogy élvezzük (lásd 1Tim. 6:17). Annyira szeret minket, hogy elküldte Fiát, Jézust a földre, hogy elvegye a bűneinket, és életet adjon nekünk, méghozzá bővelkedő életet (lásd Ján. 3:16; 10:10). Ez olyasmi, amiért örökké hálásak lehetünk! Minden, amiről Isten azt tanítja, ne tegyük, csak a mi javunkat szolgálja. Az Ő parancsainak a saját javunkra engedelmeskedünk, Isten Igéje szerint.

Amikor befogadjuk Jézust, Isten országát fogadjuk be magunkba, és ez az ország igazságosság, békesség és Szent Szellem által való öröm (lásd Róm. 14:17). Választhatjuk, hogy továbbra is nyomorúsággal, depresszióval, csüggedéssel, félelemmel, aggodalommal, szorongással, bűntudattal és kárhoztatással élünk, de Jézus azt akarja, hogy szabadok legyünk ezektől a dolgoktól. Isten nem akarja, hogy tovább cipeljük őket magunkkal. Jézus által élhetjük azt az örömteli, győzedelmes, bőséges életet, amire rendeltettünk.


Hálaadó ima

Atyám, segíts felismerni, hogy Te csak jó dolgokat tartogatsz az életem számára. Köszönöm, hogy még akkor is, amikor kiigazítasz és tanítasz engem, egy jobb életmódot mutatsz nekem. Hálás vagyok a Te jóságodért és az örömteli életért, amelyet Benned tapasztalhatok meg.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon