Jó gyökér = jó gyümölcs

Jó gyökér = jó gyümölcs

„Gyökerezzetek meg és épüljetek fel Őbenne, erősödjetek meg a hit által, amint tanultátok, és hálaadásotok legyen egyre bőségesebb.” Kol 2:7

Fontos megértenünk, hogy a viselkedésünk mindig valamiből fakad. A rossz viselkedési szokás olyan, mint egy rossz gyümölcs egy rossz fáról, aminek rossz a gyökere. Egész életedetedet eltöltheted azzal, hogy látható tünetekkel foglalkozol, de a rossz gyümölcsök mindig meg fognak jelenni, amíg a gyökér hibái nincsenek kiküszöbölve. Az alapelv nem változik: a rossz gyümölcs rossz gyökértől származik, a jó gyümölcs pedig jó gyökértől. Ha tényleg meg akarod szüntetni a rossz gyümölcsöket, akkor követni kell Pál apostol Kolossébeliekhez írt figyelmeztetését, és mélyen meg kell gyökerezni Istenben.

Lehet, hogy alaposan át kell vizsgálnod a saját gyökereidet. Ha fájdalmasak, sérültek, károsodottak, akkor se szomorkodj, mert átültethető vagy a rossz földből Jézus Krisztus jó földjébe, hogy meggyökerezzél Őbenne és a szeretetében.

Jó, ha tudod, hogy a kiásás művelete fájdalmas lehet. Az átültetés és a gyökerezés pedig egy folyamat, ami időt és erőfeszítést igényel, de hit és türelem által örököljük Isten ígéreteit.

Azért imádkozom, hogy mélyen el legyél ültetve, és meggyökerezzél Krisztusban, és bármerre jársz, jó gyümölcsöt teremjél.


Ima

Uram, segíts átültetni a gyökereimet a rossz földből. Mélyen ültess el Krisztusban, hogy jó fa legyek, jó gyökerekkel, ami jó gyümölcsöt terem. Tudom, hogy lehet, hogy fájdalmas lesz, de hit és türelem által megváltoztatod az életemet.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon