A jogos harag és a bűnös reakció

A jogos harag és a bűnös reakció

Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek. Ef 4:26-27

Minden harag bűn? Nem, de némelyik az. Még Isten is haragudott, -bár jogosan- a bűn, a jogtalanság, a lázadás és a kicsinyesség miatt. A harag néha hasznos célt szolgál, ezért nem feltétlen mindig bűn.

Egyértelmű, hogy lesznek ellentétes érzéseink, különben Isten nem adta volna nekünk az önfegyelem gyümölcsét. Önmagában azonban maga a kísértés, hogy valami rosszat tegyünk, még nem bűn. Ha azonban nem utasítod vissza a kísértést és engedsz annak, az már bűn. Ugyanígy, önmagában az, hogy mérgesek leszünk, nem feltétlen rossz, azonban bűnös cselekedetekre vezethet.

Isten megengedi néha, hogy haragot érezzünk, ha igazságtalanul bánnak velünk. De még ha valódi jogtalanság történik is az életünkben, akkor sem szabad a haragunkat helytelen módon kifejezésre juttatni. Védekeznünk kell az ellen, hogy a harag bűnbe rántson minket.

Az Efezus 4:26 azt mondja, hogy ha haragusztok is, ne vétkezzetek. A harag nem feltétlenül bűn, de jó, ha átadod Istennek, és így megakadályozod, hogy bűnös reakciót eredményezzen.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Istenem, segíts, hogy a haragomat úgy kezeljem, ahogy Te szeretnéd és ne vétkezzek. Átadom neked az irányítást a haragom felett és bízom benne, hogy mindent a javamra munkálsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon