Jól kijönni a nehéz emberekkel

Jól kijönni a nehéz emberekkel

Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben. Róm. 12:18

Hogyan reagálsz a goromba emberekre? Szeretettel válaszolsz, ahogy az Ige mondja, vagy csatlakozol hozzájuk istentelen viselkedésükben? Úgy gondolom, hogy a mai világban rengeteg faragatlan és kellemetlen ember van, nagyrészt azért, mert a legtöbben stresszes életet élnek.

Nagyon hálásak lehetünk, hogy ismerjük Isten Igéjét, és hogy Ő ott van az életünkben, segít és vigasztal minket – hogy ne essünk bele azokba a csapdákba, amelyeket a stressz okozhat. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy a világban sok olyan ember van, akivel nehéz kijönni, és nem rendelkezik ezzel az ajándékkal. Jézus azt mondta, semmi különöset nem tettünk, ha jól bánunk azokkal az emberekkel, akik jól bánnak velünk, ha azonban kedvesek vagyunk valakivel, aki ellenséges, akkor már jól cselekszünk (lásd Lukács 6:32-35).

Emberek mindenütt vannak, és nem mindegyikük kedves. Fogsz-e Isten szava szerint cselekedni, és fogod-e az Ő kedvéért szeretni őket?


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetbe kerülök, hogy egy nehezen kezelhető ember kerül az utamba, hadd imádkozzak érte, ahelyett, hogy érzelmileg reagálnék rá. Köszönöm, hogy adtál nekem kegyelmet, hogy mindenkivel kedves legyek –függetlenül attól, hogyan viselkedik velem szemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon