Kapaszkodj erősen a reménybe!

Mindaz, amit az Írásokban régebben megírtak, most a mi tanításunkat szolgálja. Azért írták le, hogy az Írások által felbátorodjunk, képesek legyünk a türelmes kitartásra, és erősen belekapaszkodjunk a reménységbe. (Róm. 15,4)

Mindnyájunknak szüksége van a bátorításra. Néha tényleg azért, hogy kiemeljen a csüggedés gödréből, de mindig jól jön egy megerősítő szó, egy reménysugár, vagy egy üzenet: azzal, hogy “Meg tudod csinálni!”

Isten maga a bátorítás általam ismert legjobb forrása, és Őt kellene mindig keresnünk, ha megerősítésre vagy reménységre van szükségünk. Szellemén keresztül bátorít minket, de Igéjével is szól hozzánk. Sokszor, ha bátorításra vagy erősítésre van szükségem, a Bibliához nyúlok. Vannak kedvenc igeszakaszaim, amiket elolvasok, vagy amiken elmélkedem, mikor erősítés, támogatás vagy bátorítás kell.

Isten igéje tele van bátorítással, és amíg megvan a Bibliánk, receptre van felírva a bátorítás. Az egyik bibliafordítás szerint, Isten igéje a gyógyszer, amire szükségünk van.

Menj Isten igéjéhez, mikor bátorítás kell – mikor sértett, frusztrált, csalódott, zavarodott vagy kimerült vagy! Hagyd, hogy az Ige mélyen bevésődjön a szívedbe és elmédbe, ahogy Isten jelenlétében várakozol! Isten soha nem fog csalódást okozni, és mindig számíthatsz Igéjére, különösen mikor reményre és bátorításra van szükséged.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Bármit is csinálsz ma, kapaszkodj erősen a reménybe!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon