Kapcsolat… nem vallás

Kapcsolat… nem vallás

Jézus így válaszolt: Bizony bizony mondom néked, ha valaki nem születik újonnan, nem láthatja meg az Isten országát. —Jn 3:3

Amikor beszélsz valakinek a hitedről, mit ajánlasz fel nekik, vallást vagy kapcsolatot?

A Biblia azt mondja, hogy újjá kell születnünk (lásd János 3:1-8) – nem azt mondja, hogy vallásosnak kell lennünk. Sajnos, az emberek gyakran nem kapcsolatként mutatják be másoknak az örömhírt, hanem mint vallásos szabályok listáját.

De a keresztény szabályok követése, vagy a gyülekezetbe járás nem tesz téged kereszténnyé, ugyanúgy, ahogy attól, hogy egy garázsban ülsz, még nem leszel autó.

A vallásos szabályok és rendelkezések ridegen, keményen és nyomasztóan hatnak, de Jézus nem ezt szánja az embereknek. Ő kapcsolatban szeretne élni velünk. Ha valaki megkérdez minket, hogy milyen vallásúak vagyunk, akkor beszéljünk inkább a Vele, az Istennel való személyes kapcsolatunkról, ahelyett, hogy milyen gyülekezetbe járunk. Én így szoktam válaszolni erre: „Köszönöm, hogy megkérdezted. Nem vallásos vagyok, Jézusban hiszek.” Fontos, hogy megkérdezzük az embereket: „Ismered Jézust? Ő a barátod? Van Vele személyes kapcsolatod?” Legközelebb, mikor valaki a hitedről kérdez, a kapcsolat felé irányítsd … ne a vallás felé.


Ima

Istenem, könnyű beleesni abba a hibába, hogy valamiféle szabályokat kell követni ahhoz, hogy valóban keresztények legyünk. De te nem ilyen hitet vársz tőlem. Segíts nekem, úgy megosztani az evangéliumot másokkal, hogy a Veled való kapcsolat felé irányítsam őket, és Általad változás jöjjön az életükbe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon