Kárhoztatás vagy ítélet

Kárhoztatás vagy ítélet

Mert az Isten nem azért küldte el a Fiút a világba, hogy elítélje a világot, hanem, hogy üdvözüljön a világ általa. Ján. 3:17

Fontos különbség van a kárhoztatás (bűntudat) és az Istentől származó igaz ráeszmélés között.

Az kárhoztatás súlyos teherként jelentkezik, amely megköveteli tőlünk, hogy fizessünk a hibáinkért, baklövéseinkért, és lenyom minket a mélybe. A felismerés a Szent Szellem munkája, aki megmutatja nekünk, hogy vétkeztünk, és arra hív, hogy megvalljuk bűneinket, bocsánatot kapjunk és Isten segítségét, hogy a jövőben javítsunk viselkedésünkön. A kárhoztatás csak súlyosbítja a problémát; a felismerés célja, hogy kiemeljen minket belőle.

Ha ráeszmélésed van, egyszerűen köszönd meg Istennek, hogy szólt hozzád, valld meg neki a bűnödet, és fordulj el attól a bűntől. Ezután… fogadd el Isten bocsánatát, és engedd el! Isten megbocsát és elfelejt, és ha meg akarod tapasztalni a megváltás örömét, ami Isten akarata mindnyájunk számára, neked is el kell engedned azt.


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy nincs kárhoztatás Krisztus Jézusban. Amikor meggyőzöl egy bűnről, segíts, hogy bűnbánattal Hozzád forduljak anélkül, hogy bűntudat és kárhoztatás terhét érezném. Te megbocsátottál nekem, ezért ma úgy döntök, hogy magamnak is megbocsátok.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon