Kegyelem kontra cselekedetek

Kegyelem kontra cselekedetek

Én nem vetem el az Isten kegyelmét: mert ha a törvény által van a megigazulás, akkor Krisztus hiába halt meg. . . —Gal. 2:21

Érdekes, hogy Krisztus által úgy jövünk Istenhez, ahogy vagyunk, és csak Jézus vérére hagyatkozunk, hogy megtisztuljunk bűneinktől. A szívünk tele van hálával, mert tudjuk, hogy nem érdemeljük meg. Attól a pillanattól kezdve azonban valamiért hajlamosak vagyunk arra, hogy minden mást, amit Ő ad nekünk, ki akarjunk érdemelni.

Feltételezzük, hogy Isten nem fog megáldani minket, mert úgy gondoljuk, hogy nem érdemeljük meg. Nem olvastuk eleget a Bibliát, nem imádkoztunk eleget, vagy elvesztettük a türelmünket a forgalomban. Millió módot találunk arra, hogy kizárjuk magunkat Isten szeretetéből. Isten soha nem szűnik meg szeretni minket, mi azonban gyakran nem fogadjuk ezt el.

Hiába helyezünk minden hangsúlyt a hitre, megpróbáljuk a saját erőnkből, cselekedeteinkből élni azt az életet, amelyet Isten arra hozott létre és tervezett, hogy kegyelem által éljük. Nem csoda, hogy frusztráltnak és zavarodottnak érezzük magunkat – mindkettő annak a jele, hogy kikerültünk a kegyelemből, és a cselekedetek csapdájába estünk.

Amikor olyan probléma van az életedben, amit nem tudsz kezelni, akkor nem több fejtörésre vagy okoskodásra van szükséged, hanem több kegyelemre. Ha nem találsz megoldást a problémádra, egyszerűen bízz Istenben, hogy Ő majd kinyilatkoztatja neked. Nem kell kiérdemelned Isten segítségét, és nem is kell megfelelned neki – Ő minden egyes nap fel akar készíteni, és meg akar erősíteni téged az Ő kegyelme által.


Ahol a cselekedetek kudarcot vallanak, ott a kegyelem mindig sikerrel jár.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon