Kényelmesen és magabiztosan imádkozni

Kényelmesen és magabiztosan imádkozni

Szüntelenül imádkozzatok. —1 Thessz. 5:17

Minél közelebb vagyunk az Istennel való kapcsolatunkban, annál magabiztosabbak leszünk az imádságban. Az igazság az, hogy Isten azt akarja, hogy olyan magabiztosak és komfortosak legyünk az imádságban, hogy az olyan legyen, mint a lélegzetvétel, egy könnyed cselekvés, amit életünk minden pillanatában végzünk. Nem dolgozunk és küzdünk a légzésért, és az imában sem fogunk, ha megértjük annak egyszerűségét.

Szüntelenül imádkozni, amiről Pál apostol az 1Thessz. 5:17-ben beszél, nem azt jelenti, hogy a nap huszonnégy órájában minden pillanatban valamilyen formális imát kell mondanunk. Azt jelenti, hogy a nap folyamán egész nap imádkozó hozzáállásunk lehet. Ahogy jönnek a helyzetek vagy dolgok, melyeknek figyelmet kell szentelnünk, egyszerűen imádságban adjuk át ezeket Istennek. Gyakran mondom: “Imádkozd magad végig a napodon”.

Ne felejtsd el: nem az ima hossza, hangereje vagy ékesszólása teszi azt hatékonnyá – hanem az őszinteség és a mögötte álló hit.


Bárhol és bármikor imádkozhatunk bármiért. Imáink lehetnek hangosak vagy némák, hosszúak vagy rövidek, nyilvánosak vagy magánjellegűek – a legfontosabb, hogy imádkozzunk.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon