Keresd és szolgáld

Ismerd meg atyád Istenét [legyen személyes ismereted Róla, légy kapcsolatban Vele, és értesd meg Őt, értékeld, gondosan figyelj Rá, és dédelgesd] és szolgálj Neki teljes szívvel és készséges lélekkel. (1 KRÓN 28:9)

Jézus együttérzett azokkal, akikre lesújtott a vallásos törvény, és akik a kíméletlen vallási vezetés elnyomása alatt éltek. Ő látni akarta, ahogy az emberek meggyógyulnak és helyreállnak, s ebből tudják, hogy Isten jó, hosszútűrő, tele kegyelemmel, késedelmes a haragra, és kész megbocsátani. Isten kegyelmet ad – az Ő erejét, hogy segítsen nekünk megtenni azt, amit magunktól nem tudnánk – szabadon. Mikor elmondja nekünk, mit tegyünk, nem hagy minket erőtlenül; biztosítja számunkra a szükséges dolgokat hozzá.

Mikor azt mondta, “Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve”(Máté 11:28), olyan emberekhez beszélt, akik szellemi kiégéstől szenvedtek. Meg akarta vígasztalni azokat, akik kimerültek abban, hogy szolgálni próbálnak, és kudarcnak érezték magukat. Több ezer olyan ember van ma is a gyülekezetben, akik túl sokat dolgoznak, és alultápláltak szellemileg. Olyan emberekkel, akik erőteljes kapcsolatot akarnak Istennel, mindent megtesznek, amit az úgynevezett vallás mond nekik, és mégis üresnek érzik magukat.

Az a vágyuk, hogy tetszenek Istennek, ezért Isten keresése, és Hangjának meghallása helyett dolgoznak neki anélkül, hogy külön iránymutatást kapnának tőle. Ő azt akarja, hogy megtegyük a Királyságért azokat a dolgokat, melyekre vezet minket, de nem akarja, hogy túlságosan lefoglaljon minket a vallásos tevékenység, és azt gondoljuk tetszenek neki azok az áldozataink, amiket sohasem kért tőlünk. Hogyan cselekedhetik meg az emberek Isten akaratát, ha nem szánnak rá időt, hogy meghallgassák tőle, mit kellene  tenniük?

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Kérdezd meg Istent, mit akar, mit tegyél, és aztán tedd meg teljes szíveddel!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon