A keserűség gátolja a hallást

Minden keserűség, indulat, harag (szenvedély, düh, rossz vérmérséklet) KIABÁLÁS (harag, ellenségeskedés) ÉS ISTENKÁROMLÁS (gonosz-beszéd, bántalmazó vagy istenkáromló nyelvezet) legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt. (rosszindulat, rosszakarat, vagy bármilyen fajta hitványság). (EF 4:31)

Akeserűség Isten felé biztosan meggátolja, hogy meghalljuk a Hangját. Valahányszor megkörnyékez a keserűség, utasítsd el. Sokszor a gonosz megpróbálja elhitetni velünk, hogy egyedül mi megyünk át nehéz időszakon. nem akarok részvétlen lenni, de nem számít milyen rosszak a problémáink, mindig van olyan, akinek rosszabb a helyzete.

Volt egy hölgy, aki nekem dolgozott és a férje harminckilenc év házasság után hagyta el. Egyszerűen hagyott egy üzenetet, és elment. Tragédia volt számára! Olyan büszke voltam rá, mikor néhány hét után odajött hozzám és azt mondta, “Joyce, kérlek imádkozz értem, hogy ne haragudjak Istenre. A sátán nagyon erősen kísért ebben. nem haragudhatok Istenre, Ő az egyetlen barátom. Szükségem van Rá!”

A keserűség próbált gyökeret verni a barátom szívében, mert az élete nem úgy alakult, ahogy akarta. Mikor megbántanak, rá kell jönnünk, hogy minden embernek szabad akarata van, és mi nem kontrollálhatjuk ezt a szabad akaratot – még imádkozással sem. Imádkozhatunk, hogy Isten szóljon azokhoz, akik megbántottak; kérhetjük, hogy vezesse őket helyes útra, de Istennek is hagynia kell, hogy meghozzák a saját döntéseiket. Ha valaki olyan döntést hoz, ami bánt minket, akkor ne Istent okoljuk érte, és ne váljunk keserűvé irányában.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ha megbántanak, soha ne Istent okold! Ő a legjobb barátod.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon