Készíts hála-listát!

Készíts hála-listát!

Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Zsolt. 100:4

Hogy segítsek elérni és fenntartani az elégedettség új szintjét az életedben, arra biztatlak, hogy készíts egy listát mindarról, amiért hálás lehetsz. Legyen ez egy hosszú lista, amelybe a kis dolgok mellett a nagy dolgok is beletartoznak. Legyen hosszú, mert sok mindenért lehetünk hálásak, ha belegondolunk. Én naponta találok új dolgokat, amiért hálát adhatok Istennek, és biztos vagyok benne, hogy te is így leszel ezzel.

Vegyél elő most azonnal egy darab papírt, vagy használd a számítógépedet, és kezdd el felsorolni azokat a dolgokat, amelyekért hálás lehetsz. Tartsd meg a listát, és gyakran egészítsd ki. Tűzd ki célul, hogy akkor is gondolj azokra a dolgokra, amelyekért hálás vagy, amikor a gyerekeket különórára viszed, vagy amikor a boltban sorban állsz. A “hála erejét” csak úgy tanulhatod meg, ha gyakorolod. A Biblia szerint hálásnak kell lennünk, és hangot is kell adnunk neki. Ha minden nap elmélkedsz azon, hogy miért lehetsz hálás, és ezt szóban is megfogalmazod, az elképesztően sokat fog segíteni neked.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy életemben sok mindennel megáldottál. Olyan sok mindenért lehetek hálás a Te túláradó jóságod miatt. Segíts, hogy soha ne vegyek semmilyen jó dolgot – sem nagyot, sem kicsit – természetesnek.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon