Készülj a legjobbra

Készülj a legjobbra

Vigadjatok az Úrban, ti igazak! Az igaz emberekhez illik a dicséret. —Zsolt. 33:1

Óriási különbség van abban, hogy hogyan közelítünk egy új naphoz és új helyzethez. Ha előre eldöntjük, hogy csak akkor leszünk boldogok vagy békések, ha pontosan azt kapjuk, amit akarunk, akkor ritkán leszünk azok

Hallottam már emberektől olyanokat, hogy “Ha holnap esik az eső, nem leszek boldog”, vagy “Ha nem kapom meg a munkát, nagyon ideges leszek”. Amikor ilyen gondolatokat gondolunk, akkor már azelőtt felkészítjük magunkat arra, hogy boldogtalanok legyünk, és elveszítsük a békénket és az örömünket, mielőtt még problémánk lenne.

Ahelyett, hogy arra készülnénk, hogy feldúltak leszünk, felkészülhetünk arra, hogy békességben legyünk. Olyan dolgokat gondolhatunk és mondhatunk, mint például: “Nagyon remélem, hogy holnap szép idő lesz, és remélem, hogy megkapom ezt az új munkát. De az én örömöm a Jézussal való kapcsolatomból fakad, ezért úgy döntök, hogy boldog leszek, és nyugalom lesz a lelkemben, bármi is lesz holnap. Akár esik az eső, akár süt a nap, akár megkapom az állást, akár nem, az Úr örömét választom!”

Az, ahogyan az életünkhöz viszonyulunk, megváltoztatja az életminőségünket. Amikor nem tudjuk megjavítani az életet, jusson eszünkbe, hogy a hozzáállásunkat viszont meg tudjuk javítani.


Döntsd el, hogy boldog leszel, ha ma megkapod, amit akarsz… és akkor is, ha nem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon