Két fajta szeretet

Két fajta szeretet

Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. Róm. 8:38–39

Ahhoz, hogy teljesen megértsük különböző oldalait, azt kell megértenünk, hogy a szeretetnek két fajtája van: az isteni és az emberi szeretet.

  • Az emberi szeretet kudarcot vall, feladja; de az isteni szeretet soha nem vall kudarcot.
  • Az emberi szeretet véges, véget ér; de az isteni szeretet végtelen és örökkévaló.
  • Az emberi szeretet a kedvező bánásmódtól és körülményektől függ; az isteni szeretet nem a mi teljesítményünkön alapul.
  • Az emberek feltételekhez kötik a szeretetüket, de Isten szeretete feltétel nélküli.

Ez a kimeríthetetlen, végtelen, feltétel nélküli szeretet az a szeretet, amelyet Isten minden nap irántad érez! Légy hálás ezért, ünnepeld az Ő szeretetét, és légy nyugodt az életed felől, mert tudod, hogy mennyei Atyád feltétel nélküli szeretetét és elfogadását élvezed.


Hálaadó ima

Atyám, segíts nekem, hogy ma ünnepelhessem az irántam érzett tökéletes, feltétel nélküli szeretetedet. Köszönöm, hogy a Te szereteted magasabb rendű, mint az emberi szeretet, és hálás vagyok, hogy ezt a szeretetet minden egyes nap kiterjeszted rám.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon