Kiegyensúlyozott életet élni

Kiegyensúlyozott életet élni

A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt. Az Úr közel! Fil.4:5

Az életünk egyensúlyának fenntartása talán az egyik legnagyobb kihívás. Arra biztatlak, hogy rendszeresen vizsgáld meg az életedet, és kérdezd meg magadtól őszintén, hagytad-e, hogy bármelyik területe kibillenjen az egyensúlyából. Az egyensúly hiánya lehet a gyökere annak, hogy nem élvezzük az életet, és sok más problémát is okozhat.

Például: a munka jó dolog, és hálásak vagyunk a munkalehetőségért, de a túl sok munka stresszt okoz. Az étel jó, és természetesen hálásak vagyunk, hogy van mit ennünk, de mint a legtöbben tudjuk, a túl sok evés nem jó. Lehet túl sok pénzt költeni, de az is lehetséges, hogy nem költünk eleget. Minden olyan terület, amely nincs egyensúlyban, zavart és szorongást okoz az életünkben, és elrabolja az örömünket.

Legyen egyensúlyban az életed minden területe és minden tevékenységed. Minden dolgot mértékkel tegyél. Így elkerülheted a kiégést, és képes leszel mindenben örömöt lelni.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok a gondviselés áldásaiért az életemben: a munkáért, az ételért és a pénzügyekért. Segíts, hogy a dolgokat a megfelelő perspektívában tartsam, és mértékkel éljek. Köszönöm, hogy a Te segítségeddel kiegyensúlyozottan tudok élni.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon