Kimondott szavaid

Kimondott szavaid

Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi. —Péld. 18:21

Péter apostol világosan elmondja nekünk, hogyha élvezni akarjuk az életet, és jó napokat akarunk látni, ahhoz hozzátartozik, hogy az elménk és a szavaink pozitívak legyenek. Ha megváltoztatjuk a szavainkat, meg tudjuk változtatni az életünket!

A szánk kifejezésre juttatja, mit gondolunk, érzünk és akarunk. Az elménk elmondja, mit gondolunk, ez nem szükségszerűen az, amit Isten gondol. Az akaratunk elmondja, mi mit akarunk, nem amit Isten akar. Érzelmeink arról beszélnek, amit mi érzünk, nem arról, amit Isten érez. Ahogy a lelkünk megtisztul, elkezdi átvenni Isten gondolatait, vágyait és érzéseit, azután elkezdünk majd életet szólni halál helyett.

Szavaid a gondolataid tükröződései, s mint ilyenek, megvan bennük az erő, hogy áldást vagy pusztítást hozzanak nemcsak a te életedre, hanem mások életére is. Az 1 Korintus 2:16-ban, Isten igéje arra tanít minket, hogy Krisztus értelme van bennünk, és az Ő szívének gondolatait, érzéseit és céljait hordozzuk. Nem jelenítjük meg ezeket mindig, de napi szinten növekszünk, és változunk át Krisztus képére. Ő elkezdte bennünk a jó munkát, és be is fogja fejezni azt (Fil. 1:6). Minél közelebb kerülünk Istenhez, annál gyorsabban fogunk győzelmet tapasztalni az elménkben, szavainkban, hangulatunkban és rossz hozzáállásunkban.

Nem számít, milyen messzire kell még eljutnod, tudom, hogy képes vagy változni, mert én is megváltoztam. Időre volt szükség hozzá és a Szent Szellem “hathatós segítségére”, de megérte.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon