Kis dolgok, nagy dolgok

Hadd halljam minden reggel, hogy hűséges vagy, hiszen benned bízom! Ismertesd meg velem, melyik úton járjak, mert hozzád vágyódik lelkem. (Zsolt. 143,8)

Az, hogy megtanultam Istenben bízni és Hangjára támaszkodni életem nagy eseményeinél és döntéseinél, többek közt annak köszönhető, hogy odafigyeltem Rá a kis dolgokban is. Egyszer Dave és én filmet készültünk nézni a családdal, de nem találtuk a távirányítót. Nem tudtuk nélküle lejátszani a filmet, ezért mindenki szorgalmasan kereste, de nem jöttünk rá, hol lehet.

Úgy döntöttem, imádkozom. A szívemben ezt mondtam, “szent szellem, mutasd meg, hol van a távirányító.” Rögtön eszembe jutott a fürdőszoba – és valóban megtaláltuk ott.

Ugyanez megtörtént velem a kocsikulcsokkal is. Mindenhol kerestem őket, de semmi. Aztán imádkoztam, és szellememben láttam a kulcsokat az autóm első ülésén, pontosan ott is voltak.

Ez a két sztori jól példázza a szent szellemnek azt az ajándékát, amit “ismeret beszédének” hívunk (1 Kor. 12,8). Isten természetfeletti ismeretet adott nekem a távirányítóval és a kulcsaimmal kapcsolatban. Ez az ajándék a többivel együtt hozzáférhető mindenki számára, akit betöltött a szent szellem. ezek az ajándékok természetfeletti adottságok, melyek a hívőknek adattak, hogy segítsenek hétköznapi életünket természetfeletti módon élni.

Isten szeret minket. Annyira törődik velünk, hogy beszél hozzánk a kis dolgokban is (esetemben úgy, hogy egy gondolatot kaptam tőle a távirányítóval kapcsolatban, illetve látást kaptam a kocsikulcsaimról). Csak gondolj bele, mennyire akar beszélni velünk, ha nagy dolgokról van szó!

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Emlékezz rá, annyira fontos vagy Istennek, hogy még életed kis dolgaról is beszélni akar veled!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon