Kitartani, ahogy Jézus

Kitartani, ahogy Jézus

…aki az előtte levő öröm helyett – a gyalázattal nem törődve – vállalta a keresztet, és az Isten trónjának a jobbjára ült. Zsid 12:2

Mindennek két oldala van. A keresztnek is: a keresztrefeszítés és a feltámadás. Jézusnak el kellet viselnie az egyik oldalt, hogy átjusson a másikra. Ha nem viselte volna el, akkor még mindig nem lenne Megváltónk és nem lenne megbocsátás a bűneinkre.

A Zsid. 12:2 azt mondja, hogy Jézus az előtte levő öröm miatt, ami a jutalomként a kereszt másik oldalán várt rá – a feltámadás- elviselte a fájdalmat. Ahogy Jézusnak, nekünk is el kell viselnünk a nehézségeket.  Én úgy határoznám meg az ’elviselni’ szót, hogy „hosszabban bírni, mint az ördög, állhatatosan kitartani a megpróbáltatásban mindaddig, amíg átérünk a kereszt másik oldalára.”

Akár egy nem várt körülménnyel kerülünk szembe, akár azért szenvedünk, mert valamit helytelenül tettünk, vagy mert visszautasítottuk a kísérést és a bűnt azáltal, hogy helyesen cselekedtünk, mindenképp át kell mennünk bizonyos dolgokon. De a nehézségek másik oldalán jutalmul öröm vár.

Ma meríts bátorságot abból, ahogy Jézus kezelte a megpróbáltatásokat. Ő tudta milyen öröm vár rá és kitartott mindvégig. Megadta neked is az erőt ahhoz, hogy ugyanezt meg tudd tenni.

Ima:

Istenem és is szeretnék úgy kitartani, ahogy Jézus. Segíts, hogy az előttem levő jutalom örömét lássam és kitartsak a kegyelmed által bármilyen megpróbáltatásban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon