Kitartóan tarts ki

Kitartóan tarts ki

Mivel tehát Krisztus testben szenvedett, vértezzétek fel magatokat azzal a felismeréssel, hogy aki testileg szenved, az elszakad a bűntől. Hogy többé ne emberi vágyak, hanem az Isten akarata szerint éljétek le testi életetek hátralevő idejét. —1 Péter 4:1–2

Péternek ez a csodálatos igéje arról tanít, hogyan menjünk keresztül nehéz időkön és helyzeteken. Itt van ez az ige az én megfogalmazásomban:

“Gondolj bele mindabba, amin Jézus keresztülment, hogy hogyan viselte a szenvedést azért, hogy megtegye Isten akaratát, és ez segít majd, hogy túljuss saját nehézségeiden. Vértezd fel magad a csatára azáltal, hogy úgy gondolkozol, ahogy Jézus… ’Inkább türelmesen szenvedek, minthogy ne éljek Isten tetszésére.’ Ha szenvedsz, legyen eziránt benned Krisztus értelme, többé már nem fogsz csak a magad kedvére élni, amikor csak azt teszed, ami könnyű, és elmenekülsz mindentől, ami nehéz. Hanem képes leszel Isten akarata szerint élni, nem az érzéseid és a testi gondolataid szerint.” Az életben keresztülmegyünk nehézségeken, de a győzelem örömét is megtapasztaljuk. Lesznek megpróbáltatások és kihívások, Isten arra használja ezeket, hogy kifejlődhessen az a potenciál, amit elhelyezett benned. A te részed az, hogy eldöntöd, soha nem fogod feladni, nem számít, mi van, amíg meg nem látod Isten akaratának beteljesedését az életedben. Egyfajta emberrel nem tud mit kezdeni a gonosz – azzal, aki nem adja fel.

Kitartóan tarts ki, és célba érsz.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon