Koncentrálj a lehetőségeidre, ne a korlátaidra!

Koncentrálj a lehetőségeidre, ne a korlátaidra!

Mert a nekünk adatott kegyelem szerint különböző ajándékaink vannak, eszerint szolgálunk is. . . —Róm. 12:6

Az önbizalom építésének és a bizonytalanság leküzdésének fontos része, hogy higgyünk az Isten által belénk helyezett lehetőségekben. Amikor a gyengeségeid helyett a lehetőségeidre összpontosítasz, teret adsz Istennek, hogy munkálkodhasson, mert bízol abban, hogy van terve az életeddel.

Bár az emberek azt mondják: “Bármit megtehetsz, amit csak elhatározol”, te és én valójában semmit sem tudunk megtenni… a saját erőnkből. És nem tehetünk meg semmit, ami más emberek dolga. Minden olyat azonban megtehetünk, amire Isten elhívott minket. Bármi lehet belőlünk, amire Isten igent mond.

Mindannyian tele vagyunk ajándékokkal és tálentumokkal, lehetőségekkel és képességekkel. Ha valóban elkezdünk együttműködni Istennel, felismerve erősségeinket, és megelégszünk azzal, amit Ő adott nekünk, akkor teljes mértékben ki fogjuk használni a bennünk rejlő lehetőségeket. Az ajándékokat és a tálentumokat a Szent Szellem osztja ki az egyes emberekben munkálkodó kegyelem szerint. Ha magasabbra akarsz jutni az életben, ha a legtöbbet akarod kihozni abból, amit Isten adott neked, tanulj meg a lehetőségeidre összpontosítani – arra, amire Isten teremtett téged – ne pedig a korlátaidra.


Ha Isten elhívott téged valamire, akkor meglátod, szeretni fogod azt minden nehézség ellenére, amivel szembe kell nézned.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon