Konfliktus-mentes kapcsolatok

Konfliktus-mentes kapcsolatok

Ezekre emlékeztesd, és az Isten színe előtt bizonyságot téve kérd őket: ne folytassanak haszontalan szóharcot a hallgatók romlására. 2 Tim. 2:14

A béke nagyon fontos összetevője a boldog életnek, de nem elég, ha egyszerűen csak vágyunk rá. Valóban törekednünk kell a békére az Istennel és a másokkal való kapcsolatainkban. Pál megértette, mennyire tünékeny lehet a béke, ha nem keressük szorgalmasan, mert több levelében is arra buzdítja a hívőket, hogy harmóniában éljenek.

Ahhoz, hogy harmóniában éljünk, hálásnak kell lennünk egymásért, engedményeket kell tennünk egymásnak, és el kell néznünk egymás hibáit és gyarlóságait. Alázatosnak, szeretetteljesnek, könyörületesnek és udvariasnak kell lennünk. Mindig legyünk hajlandóak gyorsan és sűrűn megbocsátani, és ne sértődjünk meg könnyen.

Az egység, a harmónia és az egyetértés mind békés, és mindezeket megtapasztalhatjuk, ha teljes szívünkből keressük őket, és hajlandóak vagyunk életünkben békét teremteni.


Hálaadó ima

Atyám, amikor olyan helyzetbe kerülök, ahol kísértésbe esem, hogy veszekedjek vagy vitatkozzak, segíts, hogy inkább béketeremtő legyek. Köszönöm neked az önuralom gyümölcsét az életemben. És köszönöm, hogy harmóniában tudok élni a körülöttem élőkkel.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon