A korlátoknak célja van!

A korlátoknak célja van!

Bízzál az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj Rá és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. Péld 3:5-6

Az önkontroll és az önfegyelem gyakorlása, a korlátok és határok felállítása az életünkben, az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk. A fegyelem nélküli élet tele van nemtörődömséggel.

Isten Igéje meghatározza a szükséges korlátokat, hogy a biztonságos zónán belül maradjunk. Elmondja, hogy mit tehetünk, és mi az, amit a biztonság kedvéért jobb, ha nem teszünk.

Keresztényként talán azt gondoljuk, hogy kicsit izgalmas a permen egyensúlyozva élnünk. Tetszik nekünk az elképzelés, hogy “Igen, ez vagyok én, a határokat feszegetve élek.” Ez mára egy népszerű életszemléletté vált. De őszintén Isten nem szeretné, ha a perem szélén élnénk, mert ott nincs biztonsági ráhagyás sáv.

A főútnak vannak felfestett jelzései mindkét oldalon és középen. Ezek a vonalak segítik a biztonságunkat vezetés közben. Ha letérünk oldalra, beborulunk az árokba, ha áthajtunk a felezővonalon, meghalhatunk. Szeretjük ezeket a vonalakat, mert biztonságban tartanak minket.

Így van ez a személyes életünkben is. Jobban érezzük magunkat, és Isten békességét élvezzük, ha  vannak korlátaink, határaink és szegélyvonalaink.

A kulcs az, hogy Isten Igéjét vegyük alapul, ahol Ő kijelölte az élethez szükséges korlátokat. Engedd, hogy Isten egyengesse az ösvényeidet minden nap.

Ima:

Istenem, felismerem, hogy szükségem van korlátokra az életemben. Amikor az Igédet olvasom, mutass rá, hogyan alkalmazzam az Általad megadott egészséges határokat az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon