A korlátoknak célja van!

A korlátoknak célja van!

Bízzál az Úrban teljes szívből és ne a magad eszére támaszkodj! Minden utadon gondolj Rá és Ő egyengetni fogja ösvényeidet. —Péld 3:5-6

Az önkontroll és az önfegyelem gyakorlása, a korlátok és határok felállítása az életünkben, az egyik legfontosabb dolog, amit meg kell tennünk. A fegyelem nélküli élet tele van nemtörődömséggel.

Isten Igéje meghatározza a szükséges korlátokat, hogy a biztonságos zónán belül maradjunk. Elmondja, hogy mit tehetünk, és mi az, amit a biztonság kedvéért jobb, ha nem teszünk.

Keresztényként talán azt gondoljuk, hogy kicsit izgalmas a permen egyensúlyozva élnünk. Tetszik nekünk az elképzelés, hogy “Igen, ez vagyok én, a határokat feszegetve élek.” Ez mára egy népszerű életszemléletté vált. De őszintén Isten nem szeretné, ha a perem szélén élnénk, mert ott nincs biztonsági ráhagyás sáv.

A főútnak vannak felfestett jelzései mindkét oldalon és középen. Ezek a vonalak segítik a biztonságunkat vezetés közben. Ha letérünk oldalra, beborulunk az árokba, ha áthajtunk a felezővonalon, meghalhatunk. Szeretjük ezeket a vonalakat, mert biztonságban tartanak minket.

Így van ez a személyes életünkben is. Jobban érezzük magunkat, és Isten békességét élvezzük, ha  vannak korlátaink, határaink és szegélyvonalaink.

A kulcs az, hogy Isten Igéjét vegyük alapul, ahol Ő kijelölte az élethez szükséges korlátokat. Engedd, hogy Isten egyengesse az ösvényeidet minden nap.


Ima

Istenem, felismerem, hogy szükségem van korlátokra az életemben. Amikor az Igédet olvasom, mutass rá, hogyan alkalmazzam az Általad megadott egészséges határokat az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon