Kövesd a szövetség ládáját

Kövesd a szövetség ládáját

„Ha azt látjátok, hogy a lévita papok fölemelik Isteneteknek, az Úrnak szövetségládáját, akkor ti is kerekedjetek föl, és menjetek utána.” Józs 3:3

Nyílt valami új lehetőség számodra mostanában? Bármi is ez a lehetőség, nagyon fontos, hogy „menj a szövetség ládája” után. Mit értek ez alatt? Hát… néha hajlamosak vagyunk ragaszkodni a régihez, a megszokott helyzetekhez, csak mert ismerősek, és félünk belépni egy ismeretlen területre. De vannak olyan időszakok is, amikor érzékeljük, hogy valami új bontakozik ki előttünk, és azonnal be akarunk lépni – még mielőtt Isten azt mondaná, hogy itt az idő.

A Józsué 3:3-ban Isten arról beszél Izráellel, hogy kövesse a szövetség ládáját. A láda Isten kenetét jelképezi… Isten jelenlétét… Isten akaratát. Nagyon fontos számunkra megtanulni, hogy Isten akaratát kövessük, és ne a sajátunkat vagy másokét.

Istennek terve van számodra és számomra. Az egyetlen módja, hogy meglássuk ezt kibontakozni, ha követjük a szövetség ládáját, vagyis Isten akaratát, nem pedig a testünket, más embereket, vagy az érzelmeinket.

Emlékezz ma arra, hogy bármi is Isten akarata az életedre, biztosan előkészíti az utat, hogy elérhesd.

Ima:

Istenem, tudom, hogy nekem is követnem kell a „szövetség ládáját” ahogy Izráel népének is. Az én időzítésem az új lehetőségekkel kapcsolatban lényegtelen… csak a Tiéd fontos. Ha követlek, tudom, hogy utat készítesz, hogy megvalósuljon a terved az életemben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon