Krisztus által, aki megerősít

Krisztus által, aki megerősít

Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem. —Fil 4:13

A Filippi 4:13 egy nagyon népszerű igevers, amit sokszor kiragadnak a szövegkörnyezetből. Azt mondja: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Ez nem azt jelenti, hogy bármit, amit eldöntöttél megteheted, mert így akarod. Pál kifejezetten arról beszél, hogy Krisztus ereje által, hogyan volt képes minden körülmény ellenére elégedett maradni.

Hiszem, hogy Isten kegyelme által bármit megtehetünk amit meg kell tennünk az életben. Szerintem nagyon fontos, hogy így gondolkodjunk! Semmi nem túl megterhelő számodra, ha Istenben bízol. Bármilyen helyzettel képes leszel megbirkózni, mert Isten megígérete, hogy nem tesz ránk több terhet, mint amit el tudunk hordozni.

Ezért mindegy milyen helyzetben vagy most, vagy mi zajlik az életedben, őrizd meg a pozitív hozzáállást! Fel a fejjel! Isten a te oldaladon áll. Ne háborogj olyan dolgokon, amik ellen úgysem tehetsz semmit!

Isten tudatni szeretné veled, hogy van egy személyre szabott terve az életedre. Szeretné, ha elfogadnád ezt, és nem hasonlítgatnád össze az életedet másokéval. Bíznod kell Istenben, hogy Ő jobban tudja nálad, hogy mire van szükséged és mivel tudsz megbirkózni. Jobban ismer téged, mint te önmagad!


Ima

Uram, ahogy Pál is, én is szeretném, ha az elégedettségem nem a körülményeimtől függne, hanem Tőled. Mutasd meg minden nap a Te tökéletes tervedet számomra, hogy meglássam mennyire felesleges aggódnom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon