Krisztus értelme van benne

Krisztus értelme van benne

Mert ki ismerte meg úgy az Úr gondolatát, hogy őt kioktathatná? Bennünk pedig Krisztus értelme van. 1 Kor. 2:16

Az 1Kor. 2:16-ban azt olvassuk, hogy Krisztus értelmével rendelkezünk. Ez a kijelentés sok embert megdöbbent. Ha ezek nem a Biblia szavai lennének, nem hinnék el. Pál azonban nem azt mondta, hogy tökéletesek vagyunk, vagy hogy soha nem fogunk elbukni. Azt állította, hogy azért lehetnek szellemi gondolataink, mert Krisztus él bennünk. Hála Istennek, többé nem kell úgy gondolkodnunk, ahogyan egykor gondolkodtunk; magunkévá tehetjük az Ő gondolkodásmódját.

Egy másik nézőpont ezzel kapcsolatban az, hogy rámutatunk arra az ígéretre, amit Isten Ezékiel által mondott: “Új szívet adok nektek, és új lelket adok belétek: eltávolítom testetekből a kőszívet, és hússzívet adok nektek. Az én lelkemet adom belétek” (Ez. 36:26-27).
Az elméd, a szíved és a szellemed újjá lett Krisztusban. Szellemileg növekszel, és napról napra jobban hasonlítasz Hozzá – ez olyan dolog, amiért hálás lehetsz!


Hálaadó ima

Köszönöm, Atyám, hogy Krisztus értelmét adtad nekem. Többé nem kell szorongó, félelmetes, bizonytalan gondolatokon rágódnom. Jézusnak köszönhetően elmém megújult, és pozitív, örömteli, hittel teli gondolatokat tudok gondolni az életemről.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon