Krisztus értelme

Krisztus értelme

…Bennünk pedig Krisztus értelme van. —1 Kor. 2:16

Te és én Krisztus értelmét kaptuk – ez az ígéret egyenesen Isten Igéjéből származik. Hogy elkezdjük megérteni, mit jelent ez, nézzük meg, hogyan gondolkodott Jézus, amikor a Földön élt. Magabiztos volt, tudta, hogy kicsoda Ő. Nem hagyta, hogy mások negativitása eltántorítsa. Teljes mértékbentudatában volt annak, hogy Isten szereti Őt. És arra összpontosított, hogy megvalósítsa Isten tervét az életével kapcsolatban.

Most szánj egy pillanatot arra, hogy átgondold, milyen gondolatok foglalkoztatják az elmédet. Ha mások véleménye elvonja a figyelmedet, ha könnyen felzaklatnak, vagy ha az elméd tele van kételyekkel és hitetlenséggel, akkor még nem tapasztaltad meg azt az életet, amit Isten elképzelt számodra. A dolgok azonban megváltozhatnak. Isten képes megújítani az elmédet, és győztessé tesz!

Az elme megújítása egy folyamat, amelyhez időre van szükség, ráadásul az ellenség is agresszíven harcol ellene. Fontos, hogy tudatosan a helyes gondolkodást válasszuk. Amikor úgy érezzük, hogy nehéz az elménkért folytatott harc, akkor eldönthetjük, hogy Isten segítségével szándékosan az életet építő gondolatokat fogjuk választani.

Az elme megújulása apránként történik, ezért ne keseredjünk el, ha a fejlődés lassúnak tűnik. Állj bele és mondd ki: “Soha nem adom fel! Isten az én oldalamon áll. Szeret engem, és segít nekem!”


Gondolataink hatással vannak belső emberünkre, egészségünkre, örömünkre és hozzáállásunkra.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon