Különleges jóindulat

Különleges jóindulat

. . . mennyivel inkább ad jókat a ti mennyei Atyátok azoknak, akik kérik tőle?”! —Mát. 7:11

Mindannyian szeretnénk, ha előnyben részesülnénk vagy kiemelkednénk. Ez büszkeség? Nem, nem az, ha ez a pozíció Istentől származik, és nem pusztán személyes ambíciókból vagy a saját önző törekvésünkből, hogy felhívjuk magunkra a figyelmet.

Hogy teljesen őszinte legyek, örömömre szolgál, amikor látom, hogy Isten kiemel valakit. Öröm nézni, ahogyan Ő kiemel valakit, akinek különleges figyelmet vagy különleges bánásmódot ad. Látni, ahogyan erőteljesen munkálkodik valakinek az életében, valódi dicsérettel és hálaadással tölt el.

Mindig örömteli, ha Isten kegyeltjei vagyunk. Csak úgy tűnik, hogy ez nem történik meg olyan gyakran, mint szeretnénk. A probléma részben mi magunk vagyunk. Annyi minden van, amit Isten szívesen megtenne értünk, de nem teheti, mert nem kérjük. Az egyik ok, amiért nem kérünk az, hogy nem érezzük magunkat méltónak. Egyikünk sem méltó önmagában, de Isten szívességet tesz nekünk, ha kérjük!

Itt az ideje, hogy elhiggyük, Isten meg akar áldani minket. Ő szereti ránk árasztani jóindulatát. Mint Isten megváltott, megbocsátást nyert, szeretett gyermeke, írd ezt le a szívedbe, még ma: Te vagy Isten szeme fénye. Ő szeret téged!


Mennyei Atyánk azt akarja, hogy gyermekei felálljanak, és legyenek mindazok, amiért Fia, Jézus az életét adta, hogy azzá váljanak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon