Küzdjünk meg a kritikával!

Küzdjünk meg a kritikával!

A reménységben örvendezzetek, a nyomorúságban legyetek kitartók, az imádkozásban állhatatosak. Róm. 12:12

Bármit is teszünk az életben, egy ponton mindannyian szembesülünk valamilyen szintű kritikával. Meg lehet azonban tanulni, hogyan lehet megbirkózni ezzel, és nem kell hagyni, hogy az befolyásolja az életünket.

Hálásak lehetünk azért a példáért, amelyet Pál apostol mutatott nekünk. Pál gyakran tapasztalt bírálatot, de azt mondta, nem aggódik mások ítélete miatt. Tudta, hogy Isten kezében van, és hogy a végén majd Isten előtt kell megállnia, és számot adnia magáról és az életéről. Nem akart mások elé állni, hogy megítéljék (lásd 1Korinthus 4:3-4).

Lehet, hogy nem mindig teszel mindent helyesen, de Isten látja a szívedet. Ha igyekszel Istennek élni, és keresed a módját annak, hogy másokat szeress, Isten elégedett (lásd Máté 22:37-40). Ne aggódj mások bírálata miatt; az Úr szeret téged. Az Ő szeretete és jóváhagyása minden, amire szükséged van.


Hálaadó ima

Atyám, köszönöm Neked, hogy nem kell hallgatnom mások kritikáját. Te látod a szívemet, és ismered az indítékaimat. Köszönöm Neked, a Te helyeslésed felette áll bárki más jóváhagyásának.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon