Lágy És Érzékeny

Lágy és érzékeny

„Egy szívet adok majd nekik (egy új szívet), és új lelket adok beléjük, eltávolítom testükből a (természetellenesen megkeményedett) kőszívet, és hússzívet adok nekik (ami érzékeny és reagál Istenük érintésére)” (Ezék.11,19.)

Mai igeversünkben Isten megígéri, hogy a kőszívet hússzívre cseréli. Más szóval, Ő képes egy keményszívű személyt lágyszívű, érzékeny emberré formálni.

Mikor az életünket Istennek adjuk, Ő elhelyezi a lelkiismeretünk mélyén azt az érzéket, hogy tudjuk, mi a helyes és mi a helytelen. Ha azonban túl sokszor lázadunk lelkiismeretünk ellen, keményszívűvé válunk. Ha ez megtörténik, hagynunk kell, hogy Isten lágyítsa meg a szíveinket, hogy szellemileg érzékennyé válhassunk a szent szellem vezetésére.

Én nagyon keményszívű voltam, mielőtt igazi kapcsolatom lett volna Istennel. A jelenlétében töltött rendszeres idő meglágyította a szívemet, és sokkal érzékenyebb lettem a hangjára. Ha a szívünk nem érzékeny Isten érintésére, sok esetben nem fogjuk felismerni, hogy Ő beszél hozzánk. Ő lágyan szól, halk, szelíd hangon, vagy gyengéden meggyőz valamivel kapcsolatban.

Egy keményszívű embert az a veszély is fenyegeti, hogy megbánt másokat, ráadásul észre sem veszi, és ez megszomorítja Isten szívét. Akiknek kemény a szívük és csak a „saját dolgukkal” vannak elfoglalva, azok nem lesznek érzékenyek Isten akaratára vagy hangjára. Isten azt akarja, hogy lágyítsuk meg a szívünket Igéjével, mert egy megkeményedett szív nem képes meghallani az Ő hangját, és sok áldáshoz sem tud hozzáférni, amit pedig nekünk szán.


Isten szava ma hozzád: Ügyelj rá, hogy a szíved lágy maradjon, és érzékeny legyen Isten hangjára.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon