Legboldogabb, mikor segít

Legboldogabb, mikor segít

Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre. 2 Kor. 9:8

Bernard Rimland, a Gyermekviselkedés-kutató Intézet igazgatója tanulmányt készített az aranyszabályról (mint általános etikai szabály – szerk.). Minden, a vizsgálatban részt vevő személyt megkértek, hogy soroljon fel 10 olyan embert, akit a legjobban ismer, és jelölje meg, hogy ők boldogok vagy boldogtalanok. Ezután újra végig kellett menniük a listán, és mindegyiket önzőnek vagy önzetlennek kellett megjelölniük. Rimland azt találta, hogy a boldognak címkézett emberek mindegyike önzetlen is volt. “A legboldogabb emberek azok, akik segítenek másoknak” – vonta le a következtetést.

Isten az egész nap folyamán ad nekünk lehetőséget és képességet arra, hogy segítsünk másokon. Amikor időt szánunk rá, hogy áldássá váljunk, akkor kevésbé koncentrálunk a hiányainkra, hálásak leszünk azért, amink van, és közben az öröm egy új szintjét tapasztaljuk meg. Ne hagyd, hogy egy nap is elteljen úgy, hogy ne segítenél valakinek!


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy minden nap lehetőséget adsz nekem, hogy áldássá váljak mások számára. Olyan sok mindennel áldottál meg engem. Szeretném felhasználni azt, amit Tőled kaptam arra, hogy ma megáldjak valakit.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon