Az egyik legerőteljesebb dolog, amit tehetsz

Az egyik legerőteljesebb dolog, amit tehetsz

Arról fogja megtudni mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást. Ján. 13:35

Ha szándékosan megfeledkezünk magunkról, és teszünk valamit valaki másért – még ha az fájdalmat is okoz nekünk – ez az egyik legerősebb dolog, amit tehetünk a gonosz legyőzése érdekében. És hála Istennek, Isten segíthet nekünk ebben.

Amikor Jézus a kereszten nagyon erősen szenvedett, időt szánt arra, hogy megvigasztalja a mellette lévő tolvajt (lásd Lukács 23:39-43). Amikor Istvánt megkövezték, imádkozott az őt megkövezőkért, kérve Istent, hogy ne rója fel nekik a bűnt (lásd ApCsel 7:59-60). Amikor Pál és Szilász börtönben volt, időt szakítottak arra, hogy börtönőrüknek szolgáljanak (lásd ApCsel 16:27-34).

Ha háborút indítunk az önzés ellen, és szeretetben járunk, a világ felfigyel majd ránk. Nem azzal fogjuk lenyűgözni a világot, ha olyanok leszünk, mint a többiek. És hány megtéretlen barát és rokon ismerhetné meg Jézust, ha őszintén szeretnénk őket, ahelyett, hogy semmibe vesszük, elítéljük vagy elutasítjuk őket? Azt hiszem, itt az ideje, hogy kiderítsük, nem gondolod?


Hálaadó ima

Atyám, imádkozom, hogy add meg nekem azt a képességet, hogy mások szükségleteit a sajátom elé helyezzem. Köszönöm, hogy szeretetednek hatalma van arra, hogy életeket változtasson meg. Segíts, hogy ma megmutassam ezt az erőt.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon