Legjobb segítségünk

Legjobb segítségünk

Tekintetem a hegyekre emelem: Honnan jön segítségem? Segítségem az ÚRtól jön, aki az eget és a földet alkotta. (Zsolt. 121, 1-2.)

el kellene jutnunk hitünkben oda, hogy nem futunk mindig valakihez, amikor nem tudjuk, hogy mit tegyünk. nem azt mondom, hogy amikor tanácsot kérünk a nálunk bölcsebbektől az rossz dolog, de hiszem, hogyha nagyon gyakran kérjük ki az emberek véleményét, és túlságosan rájuk támaszkodunk, az helytelen, és sérti Istent.

Ahogy a mai igeversből is láthatod, Dávid Istent kereste először,
és tudta, hogy Ő az egyetlen segítsége. Ugyanez igaz ránk is; tehát
olyannak kell lennünk mint Dávid, és mindig Istent kell először keresnünk.

szokásunkká kell tennünk, hogy amikor tanácsra van szükségünk, akkor először azonnal Istenhez megyünk, és nem Ő az utolsó, akihez menekülünk.

Isten talán egy embert használ, hogy világossá tegyen dolgokat, betekintést adjon valamibe, vagy megerősítse, amit már elmondott nekünk; szóval keressük Őt először, és ha Ő egy emberhez vezet minket, kövessük a vezetését.

A 4 Mózes 22:20-28-ban Isten még egy szamarat is használt, hogy szóljon valakihez. Ő annyira akar beszélni hozzánk, hogy bármit felhasznál ehhez, ha szükséges. Biztosítalak afelől, hogyha bízol abban, hogy Isten szólni fog, Ő eljuttatja hozzád az üzenetét.


Isten szava ma hozzád: Kérd Isten segítségét először!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon