A legnagyobb ajándék, amit adhatsz

A legnagyobb ajándék, amit adhatsz

Legyetek irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.” Lk 6:36

Ez a legelképesztőbb dolog. Minél többet gondolkodom rajta, annál jobban elcsodálkozom. Áldást ad, amit nem érdemeltünk meg, és visszatartja a büntetést, amit megérdemeltük. Ez a legnagyobb ajándék, amit valakinek adhatsz.

Ez az ajándék az irgalom. Jézus eljött a földre, és irgalmat adott, ezért nekünk is meg kell tanulnunk irgalmat gyakorolni mások felé.

Krisztus példája által szeretni tanított minket, és imádkozni az ellenségeinkért. Azt tanította, hogy barátságosak legyünk azokhoz, akik nem úgy bánnak velünk, ahogy elvárnánk. Azt mondta adakozzunk, gondoskodjunk a szegényekről, és segítsünk azoknak, akik soha nem tudják majd visszaadni.

Adhatunk azoknak, akik viszonozzák, de sokkal áldottabbak leszünk, ha olyanoknak adunk, akik nem tudják visszafizetni. Ez az irgalom.

A legnagyobb ajándék, amit Istennek adhatsz, ha olyanná válsz, mint Jézus. Ha úgy bánsz az emberekkel, ahogyan Ő bánt veled. Add a körülötted élőknek a legnagyobb ajándékot, amit valaha kaphatnak tőled: irgalmat.

Ima:

Istenem, köszönöm az irgalmat, amit önzetlenül adsz minden nap. Azt választom, hogy mostantól minden lehetőséget kihasználva én is irgalmat gyakorolok mások felé, ahogy Te is tetted irányomban.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon