Légy állhatatos

Légy állhatatos

Az állhatatosság pedig tegye tökéletessé a cselekedetet, hogy tökéletesek és hibátlanok legyetek, minden fogyatkozás nélkül. —Jak. 1:4

Jakab arra tanít minket, hogy örvendezhetünk, mikor nehéz helyzetekben találjuk magunkat, tudván, hogy Isten próbálja meg a hitünket, hogy kihozza belőlünk az állhatatosságot. Úgy találtam, hogy a próbák végül mindig kihozták belőlem az állhatatosságot, de először rengeteg más szemetet is a felszínre hoztak – olyanokat, mint a büszkeség, harag, lázadás, önsajnálat, panaszkodás, és még sok dolog. Úgy tűnik, ezek olyan rossz jellemzők, melyekkel – Isten segítségével – szembe kell néznünk, és le kell velük számolnunk, mert gátolják az állhatatosságot, ahogy más jó gyümölcsöket is, mint kedvesség, szeretet, alázat és a többi.

A Biblia beszél a megtisztulásról, megszentelődésről, és áldozatról. Ezek nem népszerű szavak; bár ezeken a dolgokon keresztül kell mennünk ahhoz, hogy olyanok legyünk jellemünkben, mint Jézus. Istennek az a vágya, hogy tökéletessé tegyen minket, minden fogyatkozás nélkül. Azt akarja, hogy végül tele legyünk az igazság gyümölcseivel, ami általában azzal jár, hogy át kell mennünk néhány nehézségen, melyek bár kellemetlenek, végül segítenek érettebbé válni. Hosszú ideig küszködtem nehézségekkel az életemben, míg végül megtanultam, hogy Isten mindent összedolgoz a javamra, és arra használja ezeket, hogy sokféleképpen segítsenek nekem. Egyszerűen azt akarja, hogy te és én megadjuk magunkat, és azt mondjuk: “Bízom benned Istenem. Hiszem, hogy mikor vége lesz ennek a nehézségnek, jobb ember leszek, mint előtte voltam!”

Nem számít, min mész keresztül, bízz Istenben, ahogy napról napra közelebb kerülsz Hozzá a növekedésben!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon