Légy igazi imádó

De eljön az óra, és az most van, amikor az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának. ( Ján. 4,23)

Avilág gyakran úgy gondol az imádatra (dicsőítésre), mint “vallásra”, ami nem is állhatna messzebb a bibliai felfogástól. Mikor az emberek megkérdezik, “Hova jársz istentiszteletre?” akkor sokszor egyszerűen azt akarják tudni, hova járunk gyülekezetbe. Mikor a Bibliában olvasunk az imádatról, személyes kapcsolatról ír egy olyan Istennel, akihez beszélhetünk, és aki szól hozzánk. szellemi intimitás és szenvedélyes odaszánás jellemzi azokat az embereket, akik teljes szívükkel szeretik és imádják Istent. ez az igazi imádat – ez buzog fel bennünk, mikor tűz és lelkesedés ég bennünk Isten iránt.

A mai igevers szerint, Isten igazi, valódi imádókat keres, akik valóban teljes szívükkel imádják Őt. Mindig elszomorított a tény, hogy Istennek úgy kell keresni az igazi imádókat. Szerintem rengetegen kellene, hogy legyünk! Azt azonban érdekesnek találom, hogy nem akarja, hogy csak úgy bárki imádja Őt, igazi és valódi imádókat keres. Nem olyanokat, akik félelemből vagy kötelességből dicsőítik, neki az kell, hogy imádatunk szeretetkapcsolatból fakadjon.

Az igazi imádat sokkal több annál, minthogy részt veszünk egy istentiszteleten és dalokat énekelünk. Teljes életünkkel dicsőítenünk kellene Istent, Érte és Általa kellene mindent tennünk. Az őszinte imádat az Istennel való bensőséges kapcsolatból fakad, és ez érzékennyé is tesz minket az Ő hangjára.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Ne félelemből dicsőíts, hanem szeretetből!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon