Légy Isten szócsöve

Légy Isten szócsöve

Mert aki szeretne örülni az életnek és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot. —1 Pét 3:10

Ha megérted, hogy a kimondott szavaidnak mekkora ereje van, valószínűleg az életed iránya is megváltozik. A szád egy erőteljes eszköze lehet Istennek, vagy az ellenségnek. Más szóval, vagy pozitívan beszélsz és építő módon életre hívsz dolgokat az életedben, vagy negatív módon szólsz és így negatív dolgokat hozol létre.

Nem hinném, hogy bárki is az ördög szócsöve szeretne lenni. De az tény, hogy a szánkat használhatjuk áldásra és rombolásra, nem csak a saját életünkben, de másokéban is. Mindezt a saját életemben is megtapasztaltam. Volt olyan időszak, amikor majdnem minden, amit mondtam negatív volt. A Szent Szellem azonban megtanított arra hogyan használjam Isten Igéjének teremtő erejét. Megtanultam hogyan szóljak az életemben lévő hegyeknek, ahelyett, hogy a hegyekről beszélnék. Megtanultam használni az Ige igazságát a körülményeimre és idővel elkezdtem meglátni ennek pozitív és maradandó eredményét.

A száj olyan, mint egy toll és a szív olyan, mint egy tábla. Amikor újra és újra elmondasz valamit, az a bensődbe jut és a részeddé válik. Ettől kezdve az már te magad vagy, és nem valami olyan dolog, amit próbálsz megtenni. Én inkább szeretnék Isten szócsöve lenni, mint az ellenség szócsöve. Szeretném szólni Isten igazságát és élvezni az életemet.

1Péter 3:10 azt mondja: Mert aki szeretne örülni az életnek és jó napokat látni, óvja nyelvét a gonosztól és ajkait, hogy ne szóljanak álnokságot. Szeretnél örülni az életnek? Akkor használd a szádat arra, hogy Isten dolgait szóljad a saját életed felé!


Ima

Uram, tudom, hogy a szám egy erőteljes eszköz, amit vagy Te használsz vagy az ellenség. Átadom neked a számat. Mutasd meg, hogyan szólhatom az igazságaidat a saját életembe és másokéba.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon