Légy Valóságos Hívő

Most pedig Krisztus Jézusban ti, akik egykor “távol” voltatok, “közel” kerültetek a Krisztus vére által.. (EF 2:13)

Valaha én is megtestesítettem azt a típust, akit én csak “vallásos hívőnek” hívok, akkoriban csak akkor kértem Isten segítségét, mikor reménytelen helyzettel, krízissel vagy komoly problémával találtam szembe magam, melyekre nem találtam egyedül megoldást. Imádkoztam ugyan – nem sokat – mindezt azért, mert ez “vallásos” dolog volt, amit muszáj volt megtenni.

Miután, ahogy én hívom, “valóságos hívővé” váltam, gyorsan megtanultam, hogy a szent szellem bennem él, hogy a Vígasztalóm, tanítóm, Barátom és segítőm legyen – és felfedeztem, hogy mindenben segítségre szorulok, kezdve a hajam beállításától, a jó bowling eredményeken át, a barátok megválasztásáig, beleértve a jó döntéseket, illetve az életben előforduló elkeserítő körülményeket és komoly problémákat is.

Mikor valóban megértettem ezt az igazságot, és felfogtam, hogy Jézus nem azért halt meg, hogy egy különleges vallást adjon nekem, hanem hogy mély, személyes kapcsolatom lehessen Istennel, “vallásos hívőből” “valóságos hívővé” változtam. A hitem többé nem a szerintem jónak tartott cselekedeteimen alapult, hanem Jézus tettein. Láttam, hogy Isten irgalma és jósága utat nyit nekem a Vele való közeli kapcsolathoz, hogy életem minden területén segítsen nekem, meghalljam a Hangját, és bensőséges közösségünk lehessen.


Isten szava ma hozzád: Légy valóságos, ne vallásos.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon