Legyél gyümölcs-ellenőr!

Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket. (MÁTÉ 7:20)

Bátorítalak, hogy vizsgáld meg saját gyümölcseidet és másokét is. Ne azért vizsgáld másokét, hogy elítéld és kritizáld őket, hanem egyszerűen nézd meg, hogy valóban azok-e, akiknek mondják magukat. ez az egyik módja, hogy megpróbáljuk illetve “megvizsgáljuk a lelkeket” és elkerüljük a bajt. Legtöbben átéltük már azt a fájdalmas tapasztalatot, mikor valaki becsapott minket. Azt hittük, ismerjük az illetőt, de kiderült, nem az, akinek látszik. Tanulhatunk ezekből a tapasztalatokból: ne hagyjuk, hogy a szavak lenyűgözzenek, inkább figyeljük meg, milyen gyümölcsöket látunk. Tűnhet valaki vallásosnak, akár egész fejezeteket is idézhet a Bibliából, ha azonban goromba, kapzsi és önző, akkor nem olyan, mint amilyennek beállítja magát.

Számomra nagyon fontos, hogy hiteles keresztény legyek. Valódi gyümölcsöt akarok teremni, és biztos vagyok benne, hogy te is ugyanígy érzel. Szeretek naponta ránézni saját életem gyümölcsére. Értelmetlen megítélnem mások gyümölcsét, ha a sajátomat nem vagyok hajlandó megvizsgálni. türelmes vagyok? nagylelkű vagyok? Tényleg törődöm az emberekkel, és hajlandó vagyok áldozatot hozni, hogy seítsek nekik? Buzgón engedelmeskedem a szent szellem vezetésének? Önbecsapás, ha másnak gondoljuk magunkat, mint amilyenek vagyunk, ha nem vizsgáljuk meg életünk gyümölcsét.

Dávid kérte Istent, hogy vizsgálja meg, és Pál azt mondta a korintusiaknak, hogy vizsgálják meg, tegyék próbára önmagukat, hogy meglássák valóban hisznek-e, és ennek megfelelő gyümölcsöt teremnek (lásd Zsolt 26:2, 2 Kor 13:5-6). tegyük próbára magunkat, és vizsgáljuk meg útjainkat, kérjük Istent, hogy metssze le a rossz gyümölcsöt, nehogy az megfertőzze az egész fát.

ISTEN SZAVA MA HOZZÁD:

Naponta szánj rá időt, hogy megvizsgáld életed gyümölcsét!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon