Legyen készséges elméd

Legyen készséges elméd

Ezek nemesebb lelkűek voltak, mint a thesszalonikaiak, teljes készséggel fogadták az igét, és napról napra kutatták az Írásokat, hogy valóban így vannak-e ezek a dolgok. —Apcsel. 17:11

A Biblia azt mondja, legyen készséges az elménk. Ez azt jelenti, hogy lehet olyan az elménk, mely nyitott Isten akaratára, bármit is akarjon tőlünk.

Egyszer beszélgettem egy bánatos fiatal hölggyel, akinek éppen akkor bomlott fel az eljegyzése. Ő folytatni akarta a kapcsolatot, és azon gondolkodott, abban reménykedett és hitt, hogy ex vőlegénye is ugyanígy érez. Azt tanácsoltam neki, hogy legyen “készséges elméje” arra az esetre, ha nem így alakulnának a dolgok. Azt kérdezte, “De hát akkor negatívan állnék hozzá, nem?”

Ez nem így van. A negatívitás azt mondaná, “Vége az életemnek. Soha senkinek nem fogok már kelleni. Örökre szerencsétlen leszek.”

A pozitív elme azt mondja, “Igazán szomorú, hogy ez történt, de én Istenben fogok bízni. Kérem Tőle és hiszek a kapcsolat helyreállásában, de mindenekfelett, Isten tökéletes akaratát akarom. Ha nem úgy alakulnak majd a dolgok, ahogy akarom, túl fogom élni, mert Jézus bennem él. Talán nehéz lesz, de bízom az Úrban. Hiszem, hogy végül minden összedolgozik majd a javamra.”

Gyakorold a pozitív hozzáállást minden helyzetben! Isten megígérte, hogy jót fog kihozni belőle, bármi is legyen most az életedben.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon