A lehető legjobb barátod

A lehető legjobb barátod

„Van ember, aki bajba juttatja embertársait, de van olyan barát, aki ragaszkodóbb a testvérnél.” (Péld.18,24.)

Ha meg kellene neveznem, mi a kulcs a hatékony imádkozáshoz, és az Istennel való bensőséges kapcsolathoz, azt mondanám az, hogy barátként közeledünk Istenhez. Mikor Istenhez megyünk, és hisszük, hogy barátként néz ránk, új csodák nyílnak számunkra. Megtapasztaljuk a szabadságot és bátorságot, melyek szükségesek a hatékony imádsághoz.

Ha nem barátként ismerjük Istent, és nem vagyunk benne biztosak, hogy Ő barátként gondol ránk, vonakodva fogunk bármit is kérni tőle. Ha merev, távolságtartó a kapcsolatunk Istennel, az imá- ink törvénykezőek lehetnek. Ha azonban barátként megyünk Hozzá, anélkül, hogy elveszítenénk tiszteletünket és csodálatunkat Iránta, a Vele való kommunikáció friss, izgalmas és bensőséges marad.

Egy természetes barátság magában foglalja, hogy szeretünk és szeretve vagyunk. Azt jelenti, hogy tudod, a másik melletted áll, segíteni akar, felvidít, és mindig a legjobbat akarja neked. Egy barát olyan ember, akit értékelsz, egy bajtárs, partner, számodra kedves valaki, akivel időt akarsz tölteni, és akinek élvezed a társaságát. Úgy lehetsz a barátja valakinek, hogy időt fektetsz a barátságotokba, és megosztod az életedet vele. Bátorítalak, hogy tekints Istenre barát- ként. Bánj tisztelettel és hódolattal Istennel, de mint barátoddal, és tanulj meg olyan nyíltan és könnyedén kommunikálni Vele, mint egy földi társsal. Ő a lehető legjobb barátod.


Isten szava ma hozzád: Isten barátja vagy.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon