Lehetsz őszinte Istennel

Lehetsz őszinte Istennel

Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: “Uram, taníts minket imádkozni, mint ahogy János is tanította a tanítványait.” —Luk. 11:1

A sikeres imaélet nem alakul ki egyik napról a másikra, és nem is másolható le másról. Istennek mindannyiunk számára személyes terve van. Nem tehetjük mindig azt, amit valaki más csinál, és nem várhatjuk el, hogy ez nálunk is működjön. Imaéletünk fokozatosan fejlődik – ahogy mi is fejlődünk.

Gyakran az imáink túlságosan homályosak, vagyis nem fogalmazzuk meg őket világosan. Amikor imádkozunk, egyértelműek és őszinték lehetünk az Úrral. A Biblia azt tanítja, hogy bátran, várakozással, célzottan imádkozhatunk. Mennyei Atyád szeret téged, ezért félelem nélkül, bizalommal és bátran járulhatsz a kegyelem trónjához (Zsid. 4:16).

Ha segítségre van szükséged az imaéleteddel kapcsolatban, légy őszinte Istennel. Mondd el neki a szükségleteidet. Ő segíteni fog neked, ha ezt kéred tőle. A tanítványokhoz hasonlóan egyszerűen kérd: “Uram, taníts meg imádkozni!”


Az ima alapvető kulcsa, hogy jobban bízzunk Jézus nevében, mint önmagunkban vagy bárki másban, ha a problémáink megoldásáról van szó. Jézus nevében erő van.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon