Lesz elég?

Lesz elég?

Aki pedig mindent megtehet sokkal bőségesebben, mint ahogy mi kérjük vagy gondoljuk, a bennünk munkálkodó erő szerint. Ef. 3:20

Az egyik legerősebb és legkitartóbb félelem, amit az emberek megtapasztalnak, az attól való félelem, hogy nem lesz elegendő azokból a dolgokból, amire szükségük van. Az élet minden területén biztonságban akarjuk érezni magunkat. Biztonságban akarunk lenni abban a hitben, hogy meglesz, amire szükségünk van, akkor, amikor szükségünk van rá. Ez a félelem hálátlan szívhez vezethet, mert azt az érzést kelti, hogy soha nincs elég. A legjobb, ha Istentől kérjük azt, amit akarunk és amire szükségünk van, majd arra koncentrálunk, amink van, ahelyett, hogy arra figyelnénk, mink nincs.

Isten Igéje azt mondja, hogy nem kell félnünk, mert Ő velünk van. Ez ilyen egyszerű: “Ne féljetek [nincs mitől félnetek], mert én veletek vagyok” (Ézs. 41:10). Hála Istennek, nála van minden, amire szükségünk van, és Ő szeret minket. Így, mint minden szerető szülő, gondoskodik rólunk. Megígérte, hogy soha nem hagy el, el nem távozik. Hálásak lehetünk, hogy Ő soha nem alszik, mindig jelen van, és szerető gondoskodással vigyáz ránk.


Hálaadó ima

Atyám, hálás vagyok, hogy mindent megadsz, amire szükségem van, és még annál is többet. Nem vagyok hajlandó félelemben élni, és azon gondolkodni, hogy vajon lesz-e elég. Köszönöm, hogy olyan Isten vagy, aki mérhetetlenül többet tesz, mint amit kérni vagy elképzelni tudnék.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon