Létszükséglet

Létszükséglet

„Egy dolgot kérek az Úrtól, azért esedezem: hogy az Úr házában lak- hassam egész életemben; láthassam, milyen jóságos az Úr, és gyö- nyörködhessem templomában.” (Zsolt.27,4.)

Ha vágyunk Isten hangjára, akkor prioritássá kell tennünk éle- tünkben azt, hogy keressük Őt. A mai igeversben Dávid az életére nézve egy kérést fogalmazott meg. Úgy igényelte Isten jelenlétét, mintha az élete függne tőle.

Dávidnak sok lehetősége volt, hogy boldoguljon és önbizalmat nyerjen. Isten jelenléte megerősítette, puszta kézzel megölt egy oroszlánt és egy medvét, egy termetes óriást is elintézett egy parittyá- val és öt kaviccsal. Isten kiválasztotta ezt az egyszerű pásztorfiút, hogy Izrael királya legyen, bár ő volt a legfiatalabb fiú a családjában, és minden testvérbátyja ígéretesebbnek tűnt nála. Végül olyan hír- nevet és vagyont szerzett magának, ami a legtöbb embert nagy meg- elégedéssel töltene el.

Dávid többet akart Istenből, még azok után is, hogy sokféle módon megtapasztalhatta a jelenlétét. ez felnyithatja a mi szemünket is arra, hogy folyamatosan keresnünk kell Istent, nem számít mennyi győze- lemben volt részünk. Hiszen még Dávidnak is szüksége volt rá, hogy jobban és jobban megismerje az Urat. Hiszem, hogy folyamatosan vágynunk kell rá, hogy bensőséges közösségben legyünk Istennel, és teljes szívvel keressük Őt.

sokan akarják Isten vezetését, de nem akarnak letenni dolgokat azért, hogy meghallják az Ő hangját. Dávid azonban mindent leszű- kített egyetlen dologra – többet akart Istenből életének minden nap- ján. A 27. zsoltár 4. verse kedvenc élet-igém lett, és hiszem, hogy az az egyetlen dolog, ami valóban megelégíti a bennünk lévő vágya- kozást, ha ma bensőségesebben ismerjük Istent, mint ahogyan teg- nap ismertük.


Isten szava ma hozzád: Akarj többet Istenből az éle- tedben – ma és minden nap

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon