Maradj Biztonságban Az Igében

Maradj biztonságban az Igében

„De mindent vizsgáljatok meg: a jót tartsátok meg,” (1 Thessz.5,21.)

Csak akkor halljuk tisztán Isten hangját, és kerüljük el a megtévesztés lehetőségét, ha rendszeresen időt töltünk Vele, tanulmányozzuk Igéjét. Hibát követünk el, ha úgy próbáljuk meghallani Isten hangját, hogy nem ismerjük az Igéjét. Isten írott Igéjének ismerete megvéd minket a megtévesztéstől.

Úgy keresni Isten hangját, hogy nem ismerjük az igéjét felelőtlen és még veszélyes is. Azok, akik akarják a szent szellem vezetését, de túl lusták, hogy időt töltsenek az Igével és imával, megtévesztésnek teszik ki magukat, hiszen a gonosz szellemek alig várják, hogy nyitott fülekbe suttoghassanak. A gonosz Jézusnál is próbálkozott néhány dologgal, de Ő mindig így válaszolt, „Meg van írva”, és aztán az Igéből idézett, hogy szétzúzza az ellenség hazugságait (lásd: luk. 4.).

Néhányan csak akkor keresik Istent, mikor bajban vannak, és segítségre van szükségük. Ha azonban nincsenek hozzászokva Isten hangjához, valódi szükséghelyzetben nehezen fogják felismerni azt. Bármilyen ötlet, sugallat vagy gondolat felmerül bennünk, azt össze kell vetnünk Isten Igéjével. Ha nem ismerjük az Igét, nem tudjuk mihez viszonyítani a bennünk felmerülő elképzeléseket és érveléseket. Az ellenség képes olyan vad ötletekkel előállni, melyek jónak tűnnek számunkra. Maga a tény, hogy valamiben van logika, még nem azt jelenti, hogy az az elképzelés Istentől származik. talán tetszik, amit hallunk, de még ha vonzó is számunkra, az sem garantálja, hogy Isten mondta nekünk. lehet, hogy olyasmit hallunk, ami jó érzés számunkra érzelmileg, de ha nincs benne békességünk, az nem Istentől van. Isten azt tanácsolja, hogy mindig kövessük a békességet, az legyen életünkben a döntőbíró (lásd Kol.3,15.)


Isten szava ma hozzád: Mindent vizsgáljatok meg Isten Igéje szerint, mert ez az egyetlen létező mércéje az igaz- ságnak.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon