Megbocsátani másoknak

Megbocsátani másoknak

Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban. —Ef. 4:32

Egyszer hallottam egy orvosi kutatásról, mely azt mutatta, hogy a testi betegségek 75 százalékát érzelmi problémák okozzák. Az emberek által tapasztalt egyik legnagyobb érzelmi probléma a bűntudat. Elutasítják, hogy lazítsanak és élvezzék az életet, mert úgy érzik, nem érdemlik meg, hogy jól érezzék magukat. Így hát állandóan a megbánás és lelkiismeret furdalás feszültségében élnek. Ez a fajta stressz gyakran megbetegíti az embereket.

Két dolog miatt tudjuk belül gyötörni magunkat leginkább, ha azokon a negatív dolgokon elmélkedünk, amiket mások tettek velünk, és ha a saját bűnös és rossz tetteinkre gondolunk. Nehéz túljutni azokon, amiket mások tettek velünk, és a saját hibáinkat is nehéz elfelejteni.

Saját életemben is ott volt a választás lehetősége, hogy keserű maradok, tele haraggal és önsajnálattal, neheztelve az emberekre, akik bántottak, vagy dönthetek úgy is, hogy követem a megbocsátás isteni ösvényét. Előtted is ott a döntés a mai napon. Imádkozom, hogy megbocsáss másoknak, és fogadd el Isten megbocsátását a magad számára. Egészségesebb és boldogabb leszel, ha ezt teszed!

Isten útja a megbocsátás.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon